Aan deze site wordt op het moment gewerkt, excuses voor het ongemak

Over ons

Bernice Struijk

 

Mijn naam is Bernice Struijk. Ik ben de oprichter ' De Kleine Zwaluw'. 

In dit onderwijsatelier komt alles samen wat ik aan kennis en ervaring heb opgebouwd. Mijn passie ligt daar waar creativiteit en speciaal onderwijs bij elkaar komen.
Ik heb ongeveer 15 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt (cluster 4). Vervolgens heb ik ongeveer 5 jaar als docent beeldende vorming op het Voortgezet onderwijs gewerkt. Naast dat ik de PABO en de docenten opleiding beeldende vorming heb gedaan, heb ik de opleiding tot remedial teaching, de opleiding tot kernvisiecoach en de cursus kunstzinnig counselen gedaan. Ik ben gecertificeerd brainblocks coach.
Door de kans die ik samen met mijn gezin gekregen heb om op een mooie plek in Opijnen te wonen. Kan ik een wens waarmaken om mijn visie, kennis en ervaring te gebruiken voor thuiszitters. Alleen de plek al biedt veel rust, vanuit deze rust komen de mogelijkheden die deze plek biedt ten volle tot zijn recht bij het begeleiden van thuiszitters.

Inge Molenaar

 

Mijn naam is Inge Molenaar-Steneker. Sinds September 2020 werk ik met veel plezier een dag in de week als vrijwilliger op de Kleine Zwaluw. Verder ben ik getrouwd en moeder van een zoon en dochter. In mijn vrije tijd schilder, teken, knutsel en wandel ik graag.

Ik heb altijd met kinderen gewerkt en vind het een uitdaging om samen met een kind / jongere te ontdekken, waar hun talenten en vaardigheden liggen, zodat ze kunnen groeien. Ik denk daarbij graag in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Ongeveer 15 jaar heb ik in de jeugdzorg gewerkt. Ik ben van origine HBO-pedagoog en heb een lesbevoegdheid. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker op een leefgroep met jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, die om wat voor reden dan ook niet meer thuis konden wonen. Daarna heb ik als ambulant medewerker bij Bureau Jeugdzorg gewerkt. Hier deed ik vooral hulp indiceren en monitoren. In vakanties heb ik een tijdlang survivalkampen met jongeren, die moeilijk opvoedbaar waren, begeleid. Ook heb ik een aantal jaar huiswerkbegeleiding gegeven aan brugklassers.

Mijn hart ligt vooral bij het werken met jongeren en na een aantal jaar thuismoeder geweest te zijn, kan ik bij de Kleine Zwaluw weer doen, waar mijn passie ligt. Namelijk kinderen en jongere tot bloei laten komen en ze laten ontdekken, wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Dat ze mogen zijn, wie ze zijn.

Eveline van Os

Ik ben Eveline van Os en ik heb de afgelopen 17 jaar gewerkt in het basisonderwijs op verschillende scholen. Ik heb voor de klas gestaan om de kinderen te helpen zich te ontwikkelen, maar ook heb ik een jaar remedial teaching gegeven aan kinderen met specifieke hulpvragen.
Verder geef ik al zeven jaar thuis bijles en coaching aan kinderen/jongeren van basis- en middelbare scholen.
Naast de PABO heb ik ook de opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk gedaan en vandaaruit gewerkt in de crisishulpverlening en in een jeugdinrichting.
Met al deze ervaringen en mijn visie, dat er voor ieder kind/jongere een plekje moet zijn dat bij hen past om zich verder te kunnen ontwikkelen, ben ik blij dat ik bij de ‘De Kleine Zwaluw’ een plek heb gevonden om mee te helpen deze bijzondere plek voor thuisblijvers te creëren.

Hoi, ik ben Diede.


Ik kom uit het gezellige Den Bosch, ben een plantenliefhebber, houd van (interieur)vormgeving, drink graag een vers theetje met vriendinnen, ga erop uit in de natuur en dans graag.
Mijn achtergrond ligt in het creatieve werkveld, daar houd ik me dan ook het liefst mee bezig! Het is een fijne uitlaatklep, maar ook een middel om elkaar te leren kennen, technieken te leren, en te ontspannen. Na Sint Lucas en de les van het leven ben ik mij meer gaan oriënteren op zorg vlak. Na verschillende ervaringen bij organisaties en doelgroepen heb ik de kans gekregen bij De Kleine Zwaluw. Hier hoop ik een verschil te kunnen maken.