Aan deze site wordt op het moment gewerkt, excuses voor het ongemak

Over ons

Bernice Struijk

 

Mijn naam is Bernice Struijk. Ik ben de oprichter ' De Kleine Zwaluw'. 

In dit onderwijsatelier komt alles samen wat ik aan kennis en ervaring heb opgebouwd. Mijn passie ligt daar waar creativiteit en speciaal onderwijs bij elkaar komen.
Ik heb ongeveer 15 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt (cluster 4). Vervolgens heb ik ongeveer 5 jaar als docent beeldende vorming op het Voortgezet onderwijs gewerkt. Naast dat ik de PABO en de docenten opleiding beeldende vorming heb gedaan, heb ik de opleiding tot remedial teaching, de opleiding tot kernvisiecoach en de cursus kunstzinnig counselen gedaan.
Door de kans die ik samen met mijn gezin gekregen heb om op een mooie plek in Opijnen te wonen. Kan ik een wens waarmaken om mijn visie, kennis en ervaring te gebruiken voor thuiszitters. Alleen de plek al biedt veel rust, vanuit deze rust komen de mogelijkheden die deze plek biedt ten volle tot zijn recht bij het begeleiden van thuiszitters.

Inge Molenaar

 

Mijn naam is Inge Molenaar-Steneker. Sinds September 2020 werk ik met veel plezier een dag in de week als vrijwilliger op de Kleine Zwaluw. Verder ben ik getrouwd en moeder van een zoon en dochter. In mijn vrije tijd schilder, teken, knutsel en wandel ik graag.

Ik heb altijd met kinderen gewerkt en vind het een uitdaging om samen met een kind / jongere te ontdekken, waar hun talenten en vaardigheden liggen, zodat ze kunnen groeien. Ik denk daarbij graag in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Ongeveer 15 jaar heb ik in de jeugdzorg gewerkt. Ik ben van origine HBO-pedagoog en heb een lesbevoegdheid. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker op een leefgroep met jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, die om wat voor reden dan ook niet meer thuis konden wonen. Daarna heb ik als ambulant medewerker bij Bureau Jeugdzorg gewerkt. Hier deed ik vooral hulp indiceren en monitoren. In vakanties heb ik een tijdlang survivalkampen met jongeren, die moeilijk opvoedbaar waren, begeleid. Ook heb ik een aantal jaar huiswerkbegeleiding gegeven aan brugklassers.

Mijn hart ligt vooral bij het werken met jongeren en na een aantal jaar thuismoeder geweest te zijn, kan ik bij de Kleine Zwaluw weer doen, waar mijn passie ligt. Namelijk kinderen en jongere tot bloei laten komen en ze laten ontdekken, wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Dat ze mogen zijn, wie ze zijn.